Next masterclass this monday at 13.00 PM

Kids
De basis voor gelukkige kinderen
Kids
Een ziek kind thuis is nooit fijn. Hoewel het normaal is dat kinderen hun immuniteit opbouwen, zijn sommige kinderen vaker ziek dan anderen. In dit gedeelte delen we hoe je de gezondheid van je kinderen preventief en curatief kunt ondersteunen, zodat zij ( en wij) gezond en gelukkig blijven. We bespreken optimale voeding die de ontwikkeling van je kind bevordert en hoe je kunt herkennen of buikpijn een emotionele oorzaak heeft of daadwerkelijk pijn is.
Ook behandelen we praktische tips voor ouders om het herstel van zieke kinderen te bevorderen met effectieve do's en don'ts.
Daarnaast kijken we naar de oorzaken van eczeem en hoe je hieraan kunt werken. V
oor ouders van kinderen met ADHD en aandachtstoornissen geven we tips over ondersteunende voeding en alternatieven voor medicatie.
Deze wetenschappelijk onderbouwde informatie is gemakkelijk toe te passen en helpt je om de gezondheid van je kinderen effectief te ondersteunen.
01. ADHD
Wat als ADHD meer is dan alleen druk gedrag?
In deze video nemen we je mee op een onthullende reis door de complexe wereld van ADHD.
We beantwoorden belangrijke vragen die ouders en opvoeders bezighouden, waaronder: Hoe herken je de symptomen van ADHD? Wat zijn de genetische en omgevingsfactoren die bijdragen aan deze aandoening? En welke rol speelt voeding hierin?
Van de invloed van kleurstoffen in onze voeding tot de effecten van medicatie en natuurlijke ondersteuning: we onthullen cruciale inzichten en praktische tips die je niet wilt missen. Bereid je voor op de wetenschappelijke inzichten en waardevolle strategieën om kinderen met ADHD effectief te ondersteunen.
02. Neus, keel & oor
Hoe kunnen we hen hierbij ondersteunen?
De wintermaanden brengen vaak snotterige neuzen, aanhoudende verkoudheden en keelpijn met zich mee, die niet zelden gepaard gaan met oorontstekingen en andere ongemakken. Maar waarom lijken sommige kinderen voortdurend ziek te zijn, terwijl anderen bijna nooit last lijken te hebben van deze veelvoorkomende winterkwaaltjes? Een van de sleutels ligt in het mucosale immuunsysteem, dat een belangrijke rol speelt in de bescherming tegen ziekteverwekkers.
In deze sessie gaan we dieper in op de werking van dit immuunsysteem en hoe het beïnvloed kan worden door externe factoren zoals voeding en levensstijl. Je leert hoe je door middel van de juiste voeding en zorg de natuurlijke weerstand van je kind kunt ondersteunen, zodat ze minder vatbaar zijn voor verkoudheden en andere winterse kwaaltjes.
Daarnaast bespreken we praktische, alledaagse tips om je kleintje door deze kwetsbare periodes te helpen en hoe je tegelijkertijd hun immuunsysteem op de lange termijn kunt versterken. Met deze inzichten en strategieën kun je niet alleen hun directe gezondheid verbeteren, maar ook bijdragen aan een sterkere weerstand naar de toekomst.
03. Excema
De impact van het darmmicrobioom op eczeem bij kinderen
In deze sessie bespreken we een veelvoorkomende huidaandoening bij kinderen: eczeem. Wat is eczeem precies, en waarom komt het zo vaak voor bij jonge kinderen? Belangrijker nog, hoe kunnen we hen het beste ondersteunen in het herstel?
We duiken in de mogelijke oorzaken van eczeem, waarbij we vooral kijken naar de kwetsbaarheid van de kinderhuid en de invloed van het darmmicrobioom op deze ontsteking. Wat zijn de meest voorkomende triggers en hoe kunnen we deze herkennen en verminderen?
Het is essentieel om de onderliggende oorzaken van eczeem te begrijpen en deze gericht aan te pakken. Daarnaast bespreken we hoe voeding en een gezonde darmflora een cruciale rol kunnen spelen bij het verminderen van de symptomen.
04. Antibiotica
"Antibiotica, gebruik ze goed en enkel als het moet!"
Deze boodschap is van groot belang, zeker als we kijken naar de huidige situatie in België. Het antibioticagebruik in ons land ligt namelijk opvallend hoog in vergelijking met buurlanden, zoals Nederland. De cijfers tonen aan dat het gebruik in België bijna dubbel zo hoog is, wat een zorgwekkende trend laat zien. De statistieken laten zien dat er een opvallende piek is in het antibioticagebruik bij kinderen tot de leeftijd van vijf jaar. Dit is vaak een periode waarin kinderen regelmatig ziek zijn doordat ze bijvoorbeeld naar de crèche gaan of in contact komen met andere kinderen.
Waarom is het zo belangrijk om antibiotica zorgvuldig te gebruiken, vooral bij kinderen? In onze nieuwste video bespreken we de impact van antibioticagebruik op de gezondheid van je kind. Ontdek de verborgen gevaren van resistentie, hoe een antibioticakuur het microbioom beïnvloedt, en welke stappen je kunt nemen om je kind te ondersteunen indien antibiotica toch dient ingenomen te worden.
05. Buikpijn
Heb je ooit gehoord: 'Mama, ik heb buikpijn!' vlak voor het slapengaan?
Buikpijn bij kinderen kan om veel redenen voorkomen, maar wanneer moet je je echt zorgen maken? Er zijn veel mogelijke oorzaken van buikpijn, variërend van milde spijsverteringsproblemen tot stress of angst. Kinderen kunnen bijvoorbeeld buikpijn ervaren door een slechte spijsvertering, zoals winderigheid of constipatie, vooral na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Daarnaast kunnen emotionele factoren, zoals spanning op school of in sociale situaties, ook leiden tot buikpijn.
In onze nieuwste video duiken we dieper in de oorzaken van buikpijn en geven we praktische tips over hoe je jouw kind kunt ondersteunen.
Bewegen boost je energie onder andere door betere bloedcirculatie en efficiëntere voedingsstofopname.
Mentale veerkracht verhoogt je energie door stress beter te beheersen, waardoor je minder uitgeput raakt en meer energie overhoudt